tirsdag den 20. marts 2012

Tapioka – bubble te


Tapioka – bubble te
Bubble teAt sige at jeg er en trendspotter, er nok en sandhed med modifikationer.

Da jeg var i Tokyo i 2004, så jeg, at alle dernede gik med sådan nogle charms på deres telefoner, der kunne købes alle vegne. Sikke en mærkelig japansk ting, tænkte jeg, dem kan jeg jo ikke købe med hjem som gaver til min grandniecer, for det vil ingen i Danmark jo nogen sinde vil hænge på deres mobiltelefon….

Jeg er dog blevet klogere, og sidste gang jeg var dernede, købte jeg de har høretelefoner, som i stedet for de almindelig glatte, havde fine sten i.  Et halv år efter kom de til Danmark, så i 6 måneder var jeg lidt foran trenden… (eller min høretelefoner var).Ovenstående giver måske ikke den største tillid til mine evner til at forudsige fremtidige trends, men ikke desto mindre vil jeg gerne afprøve mine trendspotterevner ved at sige:

TAPIOKA PERLER

Min forudsigelse er som følger:
Sommeren 2013 vil det mest naturlige for dig være at bestille en frugtte/mælkeblandingen med små vingummiagtige kugler (tapioka perler) flydende rundt i bunden af et engangplastikkrus med en fancy cafes logo på, for herefter at gå over i Kongens have og nyde den milde grønne vinter vi i Danmark kalder sommer.
Det var selvfølgelig et fuldstændigt tilfælde, at jeg faldt over tapioka perlerne. Jeg så et tv-program, MasterChef(?), hvor de brugte dem, og straks gik jeg på nettet for få mere at vide. Så de næste 3 timer på nettet gik med at undersøge, hvad de var lavet af, hvor de oprindelige kommer fra, opskrifter, og sidste men ikke mindst, om jeg kunne skaffe dem i Danmark. Det kan man heldigvis :-)

Topioka perler kan fås i mange udgaver. De sorte er vist meste til drinks. Det er dem, der bruges i nedenstående opskrift.  Jeg arbejder dog lige nu på opskrifter med de forskellige udgaver af dem.

Tapioka perler
Bubble te
0, 5 dl Tapioka perler
1 dl sukker
1,5 dl brygget te
1,5 dl mælk
Sukker efter smag.
Isterninger
Ekstra store sugerør

En stor gryde med vand bringes i kog og tilsæt sukkeret.  Tapioka perlerne kommes i gryden og koges i 10 minutter. Hæld vandet gennem en si, så perlerne fanges. Skyl dem med koldt vand. Hvis perlerne ikke skal bruges med det samme, så kom dem i en skål med koldt sukkervand.

Kom sukker efter smag i teen, og når sukkeret er opløst tilsættes isterningerne, så teen køles ned. Herefter kommes mælken i. Hæld perlerne op i glasset, teen skal serveres i, tilsæt teen, og server med et sugerør, der er tykt nok til, at man kan suge tapioka perlerne op igennem. 

Mine seje høretelefoner og sådan en dims til at hænge på mobiltelefonen


9 kommentarer:

 1. Det bliver en trend, hvor køber du de der perler???

  SvarSlet
 2. Hos thailandske grønthandlere. Jeg har været rundt hos stort set dem alle i København, da jeg også ville have de farvede tapioka perler. Har fundet grøn, lyserød, og hvid. De skal nok også komme på bloggen.

  SvarSlet
 3. det smager afsindigt godt! er selv blevet helt fforfalden til det. men ak når man bor i provinsen køber man de små klare og bruger dem. de store har endnu ikke fundet herud

  SvarSlet
 4. Prøv forresten disse to:

  til en liter te: 3 breve chai vanilla fra celestial (alm chai kan også bruges)trækker minimum 15 minutter

  som sirup til perlerne: 1 tsk honning, 1 spsk brun farin og så fyld op med alm sukker til du har ½ dl. dertil 1 dl kogende vand


  derudover vanilieis og mælk

  blend 1-1½ dl chai te med en kugle is og 1-1½ dl mælk.

  hæld i kop og put kugler i


  iste med perler:
  1 dl god stærk kaffe
  1 kugle kaffeis (eller vanilie hvis kaffeis ikke haves)
  1-1½ dl mælk
  1½ tsk kagecreme pulver dr oetker (i mangel på kold mælks pudding pulver)

  blend hele molevitten i 3 minutter

  hæld i glas og tilsæt perler

  vi er forfaldne til begge opskrifter herhjemme :)

  SvarSlet
 5. Nu kan man købe Bubble Tea hos The mad hatters bubble tea på Sct. Hans Torv 3 i København og det smager fantastisk :-)

  SvarSlet
 6. Hej, ved godt din post er blevet lidt gammel nu, men håber alligevel du ser og svarer. Jeg var rundt i næsten alle de asiatiske supermarkeder ved hovedbanegården i dag uden at kunne finde de sorte perler! Små, hvide og små farvede så jeg, men ingen sorte nogen steder. Kan du mon huske hvilke(t) supermarked du fandt de sorte?

  SvarSlet
 7. Hej, jeg købte dem i
  Thai Asian Market
  Halmtorvet 2
  1700 København V
  men hvis du allerede har været der, så vil jeg foreslå at du prøver at købe dem over nettet. Med venlig hilsen SusanneHelene

  SvarSlet
 8. Tusind tak for svar! Var forbi Halm Torvets Thai supermarked i dag og fik desværre at vide at de slet ikke må sælges i Danmark mere. Har du prøvet at købe dem over nettet?

  SvarSlet
 9. Nej, jeg har ikke prøvet at købe dem på nettet. Jeg rejser meget, så hvis der er noget, jeg ikke kan få i DK, køber jeg det gerne med hjem.

  SvarSlet