søndag den 4. marts 2012

lagkagebunde


Lagkagebunde

Jeg har en tendens til at lave nogle lidt tunge cremer, og derfor er det rigtig godt med nogle meget luftige lagkagebunde til at skabe noget balance, når jeg sammensætter kager. Lagkagebundene er også med til at give lidt ”struktur” til kagen samt stabilisere kagen, hvilket er praktisk, hvis kagen skal transporteres.

Det er nemt selv at lave lagkagebunde. Det mest krævende ved selv at bage lagkagebunde er, at æggene skal piskes meget og rigtig længe, men hvis man har en røremaskine, så gør den arbejdet for dig. For mig er den største udfordring, at jeg nogle gange skal bruge 3 bunde af gangen, og det kan jeg ikke bage ad gangen, hvorfor jeg ofte er nødt til at dele dejen op i 2 bunde + 1 bund. Jeg har ofte heller ikke 3 ens kageforme i den ønskede størrelse, så jeg er alligevel nødt til at bage dem af flere omgange. Jeg ganger derfor ofte grundopskriften, for at få den mængde jeg skal bruge. 

Jeg har selvfølgelig tiltro til, at æggene nok skal sørge for at dejen hæver, men jeg føler mig bare mere sikker med en ½ tsk. bagepulver i dejen, så derfor er der bagepulver i opskriften.  

Grundopskrift beregnet pr. 50 g æg (1 normal æg)
50 g æg
30 g sukker
15 g hvedemel
15 g kartoffelmel
1/6 tsk. bagepulver (hvis det skal passe med opskrift nedenfor)
Denne opskrift er nem at gange op.

Til 2 bund 24 cm diameter
150 g æg (3 æg)
90 g sukker
45 g hvedemel
45 g kartoffelmel
½ tsk. bagepulver
Æggene skal have stuetemperatur. Pisk æg og sukker meget grundigt i lang tid (5 min?). Æggene skal piskes så længe, at de næsten er pisket stive.  Kartoffelmel, hvedemel og bagepulver sigtes grundigt sammen. Da dejen skal røres mindst muligt, når melet tilsættes æggene, er det vigtigt, at der ikke er melklumper, og sigtningen give mere luft til dejen.
Tilsæt halvdelen af melblandingen og brug en dejskraber til at folde melet ind i æggene. Tilsæt den anden halvdel af melblandingen og gentag folde-processen.  Kom bagepapir i bunden af to forme og fordel dejen i formene. Bag ved 180 grader i 15 min.

Denne kage startede også med lagkagebunde :-)

1 kommentar: