Mangomoussekage
1/12-del af en mangomoussekage |
De fleste former for mousse-kager er vel bare en
undskyldning for at spise flødeskum med frugtsmag. -Men hvilken undskyldning!
Mousser er lette og cremede, smager fedt af fløde og sødt af frugt. Denne her
er også en smule syrlig, da den også indeholder citron og yoghurt til at skabe
balance.
Denne kage er lidt tysk. For man kan ikke få juicen/saften
jeg bruger herhjemme, så når jeg er i Tyskland tager jeg gerne 5 l med hjem. Ud
over mango er der lidt passionsfrugt i, så du kan evt. tilsætte lidt
passionsfrugt til mangojuicen, hvis du vil have præcis samme smag som min.
Jeg bruger også Agartine, som jeg køber i Tyskland. Jeg har
endnu ikke set den i Danmark. Men jeg mener at man kan få agaragar i danske
helsebutikker. Grunden til, at jeg bruger det i stedet for husblas, er at min
kusine er vegetar og jeg vil gerne have, at hun kan smage de kager jeg bager. Men
du bruger selvfølge bare hvad du er vant til. Hvis du bruger husblas, så husk
at den skal tilsættes væsken, når den har kogt, da den ikke kan tåle at blive
varmet op.
Lagkagebund
2
lagkagebunde
Mangomousse:
2 spsk.
Citronsaft
200 g sukker
Agartine til
at stive 1 L væske
4 dl
mangojuice
1 dl yoghurt
4 dl fløde
Bland
citronsaft, sukker, juice og agartine i en gryde og varm op. Kog så længe som
det er påkrævet på pakken med agartine. Tag gryden af varmen, og lad det køle
lidt ned, før yoghurten blandes i sukkerlagen.
Pisk fløden til skum, og bland med mangoblandingen. Det skal være meget
flydende, så du har ikke gjort noget galt, selv om det mest af alt minder om
lidt tyk kærnemælk.
I en
kageform, der er lidt større end den du bagte lagkagebunden i, lægges et bånd
af enten folie eller bagepapir langs siden. Herefter lægges 1. kagebund lagkagebunden
ned med lige langt ud til siderne. Kom halvdelen af moussen over bunden. Læg
den anden bund ovenpå og kom resten af moussen i formen. Sæt kagen i køleskabet
i ca. 3 timer.
Mangogele:
2 dl Mangojuice
50 g sukker
Agartine
Kom
ingredienserne i en gryde og kog det efter anvisningen på pakken med
agartine. Lad den køle lidt ned. Hæld
geleen på mangomoussen. Sæt kagen tilbage i køleskabet.
2 dl
ufortyndet hindbærsaft
Agartine
Kom
hindbærsaften og agartinen i en gryde, og kog gelen efter anvisningen på
pakken. Kom gelen i en cylinderform, og lad den køle helt af. Tag gelen ud af
formen. Skær tynde skiver af gelen, og læg dem ud på en silikonemåtte. Udstik
bladene med en bladudstikker.
Læg bladene
på mangomoussen, som du syntes vil blive fint.
MUMS siger jeg bare... og hov forresten, opal garnet i slytherinfarve sælges i fiolstræde hos uldstedet :-)
SvarSlet