mandag den 12. marts 2012

Mangomoussekage


Mangomoussekage
1/12-del af en mangomoussekage

De fleste former for mousse-kager er vel bare en undskyldning for at spise flødeskum med frugtsmag. -Men hvilken undskyldning! Mousser er lette og cremede, smager fedt af fløde og sødt af frugt. Denne her er også en smule syrlig, da den også indeholder citron og yoghurt til at skabe balance.

Denne kage er lidt tysk. For man kan ikke få juicen/saften jeg bruger herhjemme, så når jeg er i Tyskland tager jeg gerne 5 l med hjem. Ud over mango er der lidt passionsfrugt i, så du kan evt. tilsætte lidt passionsfrugt til mangojuicen, hvis du vil have præcis samme smag som min.

Jeg bruger også Agartine, som jeg køber i Tyskland. Jeg har endnu ikke set den i Danmark. Men jeg mener at man kan få agaragar i danske helsebutikker. Grunden til, at jeg bruger det i stedet for husblas, er at min kusine er vegetar og jeg vil gerne have, at hun kan smage de kager jeg bager. Men du bruger selvfølge bare hvad du er vant til. Hvis du bruger husblas, så husk at den skal tilsættes væsken, når den har kogt, da den ikke kan tåle at blive varmet op.

Lagkagebund
2 lagkagebunde

Mangomousse:
2 spsk. Citronsaft
200 g sukker
Agartine til at stive 1 L væske
4 dl mangojuice
1 dl yoghurt
4 dl fløde
Bland citronsaft, sukker, juice og agartine i en gryde og varm op. Kog så længe som det er påkrævet på pakken med agartine. Tag gryden af varmen, og lad det køle lidt ned, før yoghurten blandes i sukkerlagen.  Pisk fløden til skum, og bland med mangoblandingen. Det skal være meget flydende, så du har ikke gjort noget galt, selv om det mest af alt minder om lidt tyk kærnemælk.

I en kageform, der er lidt større end den du bagte lagkagebunden i, lægges et bånd af enten folie eller bagepapir langs siden. Herefter lægges 1. kagebund lagkagebunden ned med lige langt ud til siderne. Kom halvdelen af moussen over bunden. Læg den anden bund ovenpå og kom resten af moussen i formen. Sæt kagen i køleskabet i ca. 3 timer. 

Mangogele:
2 dl Mangojuice
50 g sukker
Agartine

Kom ingredienserne i en gryde og kog det efter anvisningen på pakken med agartine.  Lad den køle lidt ned. Hæld geleen på mangomoussen. Sæt kagen tilbage i køleskabet.
Blade:
2 dl ufortyndet hindbærsaft
Agartine

Kom hindbærsaften og agartinen i en gryde, og kog gelen efter anvisningen på pakken. Kom gelen i en cylinderform, og lad den køle helt af. Tag gelen ud af formen. Skær tynde skiver af gelen, og læg dem ud på en silikonemåtte. Udstik bladene med en bladudstikker. 

Læg bladene på mangomoussen, som du syntes vil blive fint. 

1 kommentar:

  1. MUMS siger jeg bare... og hov forresten, opal garnet i slytherinfarve sælges i fiolstræde hos uldstedet :-)

    SvarSlet