torsdag den 31. januar 2013

hindbærkage med chokoladekugler


hindbærkage med chokoladekugler



Mandelbunde
4 store æg
120 g sukker
50 g mandelmel
40 g hvedemel
40 g kartoffelmel
½ tsk. bagepulver

Æggene skal have stuetemperatur. Pisk æg og sukker meget grundigt til massen nærmest har konsistens som majonæse. Mandelmel, hvedemel, kartoffelmel og bagepulver køres kort på en foodprocessor, så ingredienserne bliver blandet.
Tilsæt halvdelen af melblandingen til sukkermassen, brug en dejskraber til at folde melblandingen sammen med æggene. Tilsæt den anden halvdel af melblandingen og gentag folde-processen.  Kom bagepapir i bunden af to forme (20 cm i diameter) og fordel dejen i formene. Bag ved 180 grader i 15 min.

Hindbærcreme.
200 g hindbærsyltetøj
3 dl fløde
1 spsk citron
1spsk cassis de dijon

Varm syltetøjet en smule op, og presses igennem en si, så kernerne sorteres fra. Fløden piskes til den er en meget let flødeskum. Resten af ingredienserne kommes i og fløden piskes til alle ingredienserne er blandet.

Chokoladecreme
100 g mælkechokolade med karamel
100 g mørk chokolade
100 g smør

Samling af kagen
Når de to bunde er kølet af. Laves hindbærcremen. I en form 20 cm i diameter, lægges først, den ene mandelbud, og herefter kommes hindbærcremen over. Den anden mandelbund lægges ovenpå, og det hele stilles i køleskabet til at stivne. Det tager et par timer.
Når hindbærcremen er stiv, kan chokoladecremen laves. Mandelbundene og hindbærcremen sættes på en kageplade ( ca. 24 cm i diameter) og omkring kagen sættes en kagering (min 22 cm i diameter), så der er luft mellem kageringen og kagen. Jeg lægger normalt en stribe klar folie på hele indersiden af kageringen, da det så er nemmere at få kagen hel ud af formen.  alternativt kan du smøre formen med lidt neutral olie eller bruge en fedtspray.
Brug en sprøjtepose til chokladecremen, og sørg for at cremen kommer godt ned i rummet mellem kageringen og kagen.  Glat overfladen, og stil kagen tiltage i køleskabet .
Når kagen skal serveres, fordeles daim-kuglerne først over kagen, og så tages kageringen og folien af kagen.

3 kommentarer:

  1. Den her er én af mine favoritter - jeg må prøve at lave den selv en dag :o)
    Hvad er cassis dejon?

    SvarSlet
  2. Der skulle have stået cassis de dijon :-) Retter det nu

    SvarSlet