Hindbærchessecake med brownie-bund
Browniebund
100 g mørk chokolade
100 g smør
125 g flormelis
2 past. æg
50 g mel
Fyld
600 g flødeost
250 g sukker
5 past. æg
1 dl creme fraiche
10 g vaniljeessens
1 dl hindbærsyltetøj uden kerner.
Toplag
150 g creme fraiche
15 g sukker
7,5 g vaniljeessens
1 springform 21 cm i diameter, beklædt med bagepapir på
bunden og siderne.
Fremgangsmåde:
Browniebunden:
Pisk æggene og flormelis sammen, til det er skummende. Imens
smeltes chokoladen og smørret i et vandbad. Tilsæt chokoladen til
æggeblandingen og rør til det er homogent. Tilsæt melet, og kom browniedejen i
formen.
Bag brownien i 20 min. ved 200 grader. Tag den ud af ovnen
og lad den køle af.
Fyld:
Alle ingredienserne skal helst have stuetemperatur. Rør flødeosten
og sukkeret sammen, og tilsæt creme fraiche.
Tilsæt æggene lidt af gangen, og til sidste tilsættes vaniljeessensen.
Del flødeosteblandingen op i to. Tilsæt hindbærsyltetøjet
til den ene, og hæld det over brownien. Bag i ovnen ved 150 grader i 30 min.
Tag kagen ud af ovnen og hæld forsigtigt resten af
flødeosteblandingen ud over kagen. Sæt den tilbage i ovnen og lad den får 30
min. mere ved 150 grader.
Toplaget:
Bland de 3 ingredienser, og hæld det ud over den varme kage.
Lad den få 10 min. mere i ovnen ved 150 grader, og tag den så ud og lad den
køle helt af. Kom den i køleskabet
natten over.
Pynt evt. med lidt smeltet chokolade i cirkelmønster.
Tak for kage Susanne, den var som altid super lækker! :o)
SvarSlet