søndag den 17. februar 2013

Hindbærchessecake med brownie-bund


Hindbærchessecake med brownie-bund


Browniebund
100 g mørk chokolade
100 g smør
125 g flormelis
2 past. æg
50 g mel

Fyld
600 g flødeost
250 g sukker
5 past. æg
1 dl creme fraiche
10 g vaniljeessens
1 dl hindbærsyltetøj uden kerner.

Toplag
150 g creme fraiche
15 g sukker
7,5 g vaniljeessens
1 springform 21 cm i diameter, beklædt med bagepapir på bunden og siderne.

Fremgangsmåde:

Browniebunden:

Pisk æggene og flormelis sammen, til det er skummende. Imens smeltes chokoladen og smørret i et vandbad. Tilsæt chokoladen til æggeblandingen og rør til det er homogent. Tilsæt melet, og kom browniedejen i formen.
Bag brownien i 20 min. ved 200 grader. Tag den ud af ovnen og lad den køle af.

Fyld:
Alle ingredienserne skal helst have stuetemperatur. Rør flødeosten og sukkeret sammen, og tilsæt creme fraiche.  Tilsæt æggene lidt af gangen, og til sidste tilsættes vaniljeessensen.
Del flødeosteblandingen op i to. Tilsæt hindbærsyltetøjet til den ene, og hæld det over brownien. Bag i ovnen ved 150 grader i 30 min.
Tag kagen ud af ovnen og hæld forsigtigt resten af flødeosteblandingen ud over kagen. Sæt den tilbage i ovnen og lad den får 30 min. mere ved 150 grader.

Toplaget:
Bland de 3 ingredienser, og hæld det ud over den varme kage. Lad den få 10 min. mere i ovnen ved 150 grader, og tag den så ud og lad den køle helt af.  Kom den i køleskabet natten over.

Pynt evt. med lidt smeltet chokolade i cirkelmønster.



1 kommentar: