torsdag den 1. november 2012

Chokoladekage med knasende bund

Chokoladekage med knasende bund.
Til opskriften skal der bruges noget, der hedder Gavottes crepe, og dem kan man ikke få i Danmark. De smager af (is)vaffel, så hvis du vil gøre det så originalt som muligt, vil jeg foreslå, at du køber færdige vafler, og så knuse dem. Alternativt kan man bruge cornflakes, som knuses.
Chokoladekagen er bygget op over en pund-til-pund-kage, blot uden mel.
Chokoladekagen
2 æg
100 g sukker
100 g chokolade
100 g smør
50 g maizena

Pisk æg og sukker rigtig længe, til det er helt fint og skummende. Imens smeltes chokoladen sammen med smørret. Maizenaen sigtes ned i æggeblandingen, og der røres grundigt til det er blandet. Chokoladesmørblandingen vendes i æggemassen, og kommes i en smurt form. Kagen bages ved 170 C i 25 min.  Lad den køle helt af.
Knasende sprød bund
50 g gavottes/vaffelkiks
50 g flødechokolade
50 g nougat
50 g praline /nøddecreme

Smelt chokoladen i et vandbad. Hak nougaten og tilsæt nougaten og nøddecremen til den smeltede chokolade. Rør til det hele er smeltet og godt blandet. Kom gavottes i, og rør rundt til gavottes er fordelt i massen. Spred massen i en 20 cm i diameter form, og kom det i køleskabet, til det er stift.
Knas’en smørres på chokoladekagen og kagen sættes i køleskabet, til knaset bliver stift. Kagen vendes ud på et fad, så knas’en kommer nederst.
Toplag
150 g flødechokolade
50 g smør

Flødechokoladen smeltes i et vandbad og smørret tilsættes. Rør til det er godt blandet og fordel det ud over kagen.

det er snart december, så skal der jule bages. jeg glæder mig!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar