Kokoscreme
til brug for fyld og overtræk
Jeg kan godt lide kokos, men mange gange syntes jeg, at
kokossmagen er alt for intens. I denne
creme er der en fin smag af kokos, men uden at være overvældende.
Opskriften er som følger:
1,4 dl sukker
3 æggehvider
4 dl sukker
1 spsk. glukose
1,2 dl vand
1 tsk. salt
1/8 tsk. vinsyre(dette er ikke strengt nødvendigt, men det
forhindre at cremen bliver hvinende sød)
1 tsk. vaniljeessens
250 g smør
100-200 g kokoscreme (ikke kokosmælk) 100 g giver mild smag
af kokos, som jeg kan lide, 200 g giver mere smag af kokos.
Æggehviderne pisket i en røremaskine, hvor skålen og
piskeriset er helt rent og fri for fedt. Jeg plejer gerne at gnide skålen med
lidt citron, for at være sikker på at enhver rest af fedt er væk. Så snart
æggehviderne er begyndt at skumme lidt, hældes sukkeret i, og der pisket ved
middelhastighed. Imens kommes resten af sukkeret, glukosen, salt, vinsyre og
vand i en gryde og koges for fyldt blus til sukkertermometeret viser 120 grader.
Røremaskinen sættes
på fuld speed, og sukkermassen hældes i en tynd stråle ned i røre-skålen,
således at strålen, rammer siden af skålen, og løber ned i æggehviderne. Hvis
strålen i stedet rammer piskeriset, har du 120 grader varm sukkermasse, der bliver
slynget rund i køkkenet, og rammer alt, inklusiv i dit ansigt, så lad være med
det!!
Lad maskinen køre i 6 min.
Tilsæt vaniljeessensen, og forsæt med at røre ved
middelhastighed, til massen er ca. 30 grader varm. Skift piskeriset ud med en
k-spade, og tilsæt smørret, skåret i terninger lidt af gangen, sammen med
kokoscremen og rør indtil massen er ensartet. Det kan være en god ide at stoppe
maskinen et par gange og skrabe kanterne ned med en dejskraber.
Når cremen er
ensartet, er den klar til at komme i en sprøjte-pose og bruges. Hvis det er
meget varmt, kan det være en god ide lige at ligge creme lidt på køl, inden den
bruges.
Kagen på billedet
består af chokoladebunde, lagt sammen med kokoscreme, og drysset med
kokosflager.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar