tirsdag den 3. juli 2012

Scones


Scones

Til min fødselsdag har jeg tænkt mig at invitere min familie til High Tea. Jeg er derfor gået i gang med at afprøve opskrifter på alle de lækre små godbidder, der plejer at være på bordet ved High Tea. Det er bare sådan en elegant måde, at gafle rigtig mange kalorier ned på en gang.

Til min High Tea hører naturligvis scones. Jeg syntes at kærnemælk gør rigtig meget godt for dej med bagepulver, og dette her er derfor en opskrift på scones med kærnemælk. Scones er ikke en gærdej, og bør derfor røres så lidt som muligt.

Scones  (med kærnemælk)

12 stk.
350 g hvedemel
1 tsk. Natron
1 tsk. Bagepulver
100 g florsukker
85 g smør skåret i små terninger  -de må også godt være andre formerJ
175 g kærnemælk

(hvis det skal være scones med chokoladeknapper, tilsættes 100 g chokoladeknapper sammen med kærnemælken)

Forvarm ovnen til 180 grader (varmeluft) 200 almindelig ovn
Bland mel, natron, bagepulver og florsukker i en skål. Kom melblandingen og smørret i en røremaskine med en dejkrog, og rør til melet og smørret er smuldret sammen. Tilsæt kærnemælken lidt efter lidt, og indtil dejen er ensartet.  Rul dejen ud på et bord drysset let med mel. Dejen skal rulle ud til den er ca. 3 cm.  Stik sconesene ud med en rund udstikker(ca. 5-7 cm i diameter) med bølger (hvis du vil have bølger). Rul den resterende dej ud igen, og udstik de sidste scones.
Kom sconesene over på en bageplade med bagepapir, og kom dem i ovnen i 12-15 min, til de er gyldne.  Lad dem køle af, og server dem med den clottet cream og jordbærsyltetøj.  

1 kommentar: