Tærte med fordrukne tapiokaperler
Den burde
nok hedde:
’Tærte med mascarponecreme,
syltede pærer-sirup og letfordrukne tapiokaperler’ - og selv om det er et
meget dækkende navn, så er det bare for langt.
Jeg har
virkelig tænk over, hvad jeg ville have tapiokaperlerne til at smage af. Jeg
har været lidt konservativ og givet dem pæresmag, men der er jo ikke noget i
vejen for, at du giver dem kaffesmag eller lakridssmag, som syntes at være så
populær for tiden. Det er i hvert fald en overraskelse for den eller dem, der
skal spise dine desserter. I denne opskrift har jeg valgt de flerfarvet små
perler og har givet dem alle smag af pærer. At de er fordrukne, skyldes at de
har fået lidt pærebrændevin.
Tærtebund
Samme som pekantærte,
blot skiftes calvadosen ud med pærebrændevin.
Mascarponecreme
1 bæger
mascarponecreme 225 g
60 g florsukker
Kornene fra
en 1 vaniljestang
Bland det
hele sammen. Det er svært at lave kludder i den her creme ;-)
ukogte tapiokaperler |
Fordrukne tapiokaperler
0,5 dl Flerfarvet
tapioka perler
5 dl vand
1 dl sukker
1 spsk.
Pærebrændevin
Saften af en
dåse syltede pære (du må bruge pærerne til noget andet)
I en stor
gryde blandes vand, sukker, saften fra de syltede pærer og pærebrændevin. Når
blandingen er spildkogende, hældes perlerne i.
Kog ca. 40 minutter til perlerne er helt gennemsigtige. Lad dem køle af
i lagen.
Samling af det hele:
Kom
mascarponecremen i en sprøjtepose med en stjerne-tylle. Fyld tærtebunden med
mascarponecreme. Kom tapiokaperlerne oven på tærten.
Hvor køber du dine Tapioka Perler?
SvarSletVH Rasmus
Jeg har købt dem i et thai supermarked. Jeg mener, at det var det her:
SletThai Asian Market
Halmtorvet 2
1700 København V
eller også var det den, der ligger i Kødbyen
vh
Susanne